Nieuws

Nieuwsoverzicht

Buurt koopt AED voor op de eigen straathoek

Steeds meer buurtgenoten kiezen ervoor samen een AED aan te schaffen. Ze leggen geld bij elkaar en hangen het levensreddende apparaat op de eigen straathoek.

Gratis Training Reanimatie en AED

Veel zorgverzekeraars vergoeden een reanimatietraining. Deze training zit niet in het basispakket, maar wel vaak in de aanvullende dekking. Ga naar vergoeding reanimatietraining 2017 van ZorgverzekeringWijzer.nl voor een compleet overzicht.

AED voor EHBO-vereniging Leiderdorp

De EHBO vereniging Leiderdorp heeft dankzij een donatie van fonds 1818 de mogelijkheid gekregen om een eigen AED aan te kopen. 

Scheidsrechter redt leven van voetballer


ZEDELGEM - De 27-jarige voetballer van de West-Vlaamse voetbalploeg VV Aartrijke die zondagmiddag neerzeeg tijdens een wedstrijd, is wakker geworden. Dat bevestigt één van zijn ploegmakkers. Dries Termote kreeg een hartstilstand, maar overleefde dankzij de alerte scheidsrechter die meteen de reanimatie inzette en zo het leven van de jongeman redde.

Crowdfunding voor Roy - Reanimatiecursus

Roy Schouten kreeg 3 weken terug de diagnose PPMS…
Roy Schouten weet als geen ander hoe het is om een leven te redden. Door een succesvolle reanimatie redde hij 4,5 jaar geleden het leven van zijn eigen vader!